Fumle og Bumle viser dig hvordan du kan forbygge rotter

Du kan selv gøre meget. Vores ven FUMLE og hans fætter BUMLE viser dig hvordan du kan forebygge.

Der er rigtig mange rotter i Danmark, og antallet af anmeldelser er på landsplan steget de seneste år.

Forebyggelse er vigtig
Populært siger man, at der er én rotte pr. indbygger, men ingen ved nøjagtigt, hvor mange rotter der er - kun at bestanden kan vokse eksplosivt, hvis ikke den hele tiden bliver bekæmpet. Gift er ikke vejen frem, da det har fatale konsekvenser for resten af vores økosystem. Giften havner nemlig også i de rovdyr, som blandt andet lever af rotter. Derfor er forebyggelse ekstra vigtig.

Ni kommuner er gået sammen
Kommunerne har brug for hjælp fra borgerne i kampen mod rotter. Derfor er Viborg, Herning, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer kommuner gået sammen om en kampagne, der fortæller om, hvad du selv kan gøre for at forebygge mod rotter omkring boligen og begrænse rotternes levemuligheder.

Film om hvad du kan gøre
Kampagnen indeholder korte animationsfilm, der beskriver de mest oplagte måder at forebygge rotteangreb på, eller til selv at undersøge, om du har rotter på din ejendom. Animationsfilmene blev lavet af Monkey Tennis fra Viborg. Hvis du ønsker at bruge filmene om rotter, skal du kontakte animeretkampagne.dk. 

Pligt til at anmelde rotter
Du har pligt til at anmelde rotter til kommunen, hvis du opdager dem på din ejendom.

Anmeld rotter via denne side
Det er muligt at anmelde rotter via rotteangreb.dk, hvis du er borger i en af de ni kommuner bag kampagnen. Vælg menupunktet anmeld rotter, find linket til din kommune og følg derefter vejledningen, som linket leder dig hen på.